FAQ hondeigenaar

Is de iBench wel een aangename omgeving voor mijn hond?

In de iBench kan de hond gemakkelijk naar buiten gluren door de ventilatieopeningen in de deur. Dit is vergelijkbaar met het kijken naar buiten door jaloezieën in een woonkamer: gemakkelijk om door naar buiten te kijken, maar moeilijk om door naar binnen te kijken. Ervaring heeft geleerd dat honden veel rustiger blijven in een gesloten bench dan in een bench met tralies. Dit omdat de hond zich meer verstopt voelt zonder dat hij te maken krijgt met ‘dreigende blikken’ van passerende mensen of andere honden. Honden zijn van oorsprong ‘hol-dieren’. Van nature verschuilen ze zich dus graag in kleine plaatsen. Ze houden ervan binnen te zijn.

Zal mijn hond poepen of plassen in de iBench?

Sinds de introductie van de iBench in 2005 heeft nog geen hond zijn behoefte gedaan in de iBench. Hij is zo ontworpen dat honden dat ook niet willen. De iBench is bovendien voorzien van automatische UVC-desinfectie. Die wordt automatisch geactiveerd na elk hondenbezoek. Samen met het reinigingsprogramma zorgt dit voor een zeer schone iBench.

Moet ik de iBench schoonmaken na gebruik?

Nee. De locatiehouder neemt dit voor zijn rekening. Jij hebt er dus geen omkijken naar. 

Hoe zorg ik ervoor dat mijn hond zich prettig voelt in de iBench?

De meeste honden zijn gewend aan een bench of hondenhok. Daarom hebben ze er geen probleem mee om in de iBench te verblijven. Je kunt ook de deken, speelgoed of andere spulletjes van je hond meenemen en in de iBench plaatsen. Zo neemt je hond de vertrouwde en veilige geuren van thuis waar. Door positieve ervaringen accepteren de meeste honden de iBench snel als plek voor tijdelijk verblijf. Net zoals hoe ze halsbanden en riemen hebben leren accepteren.

Gaat mijn hond huilen en blaffen in de iBench?

Veruit de meeste honden blijven rustig en voelen zich veilig in de iBench. Als je hond in de iBench toch blaft of huilt, kun je hem of haar laten wennen erin te verblijven. Dat kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van traktaties. Verder raden we in dat geval aan het eerste verblijf kort te laten duren. Honden met verlatingsangst kun je beter niet laten verblijven in de iBench. Hooguit in noodzakelijke gevallen, maar alleen voor korte periodes.

Wordt het bij zomers weer te warm in de iBench?

Nee. De iBench is voorzien van zeer goede ventilatie. Bovendien is de iBench uitgerust met airconditioning. Wanneer de iBench in gebruik is, wordt de airconditioning automatisch ingeschakeld als de temperatuur binnenin hoger is dan 25 graden. Het systeem houdt de temperatuur op 21-23 graden zolang je hond in de iBench verblijft. De geleidelijke manier waarop dit gebeurt, voorkomt dat je hond een kou of griep krijgt. Het is aan te raden om hem of haar niet langer dan 1 uur in de iBench te laten verblijven. Een hond ‘zweet’ via de tong. Daarom is het belangrijk dat hij een frisse en droge luchtstroom heeft waarin hij met zijn tong kan hijgen en zo kan acclimatiseren. Dit is het geval in de iBench, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een verblijf van je hond in een geparkeerde auto.

Kunnen vreemden de iBench ontgrendelen met een andere keycard of app?

Nee. De keycards zijn uniek. De iBench kun je alleen ontgrendelen met de keycard waarmee de iBench is afgesloten. Hetzelfde geldt voor de app. Om veiligheidsredenen heeft het winkelpersoneel een beheerderskaart en een sleutel voor het geval je hulp nodig hebt om de iBench te ontgrendelen. Dat kan als je bijvoorbeeld je keycard bent verloren of omdat je telefoon leeg is en je de app dus niet meer kunt gebruiken.

Wat gebeurt er in het geval van een stroomstoring of als iemand de stroom naar de iBench afsluit terwijl de iBench in gebruik is?

De iBench is uitgerust met een back-up-accu die de iBench bij stroomuitval nog urenlang laat functioneren. Je hebt dus ruim de tijd om je hond uit de iBench te halen.